måndag 28 mars 2011

Premiärmilen avklarad

Jag missade tyvärr Coachen men det kommer fler tillfällen. Hon sprang kl 12 OCH 14 och jag sprang 13. Jag som så gärna ville träffa henne, men det kommer fler tillfällen är jag övertygad om.

Som väntat gick loppet trögt och det var inte så konstigt, med tanke på att jag inte sprungit på 13 dagar samt varit förkyld. Så, jag måste vara glad och tacksam att jag genomförtloppet, men löparen i mig är besviken. Men hälsan var viktigare igår faktiskt än att pressa mig till en bra tid.

Innan loppet var det kallt, jag ville knappt ta av mig överdragskläderna. Det blåste riktigt och allt kändes bara jobbigt.
Men jag fick av mig kläderna och började värma upp innan loppet. Jag förflyttade mig till den gemensamma uppvärmingen en kvart innan loppet och jag var faktiskt varm under hela loppet. Jag fick till och med ta av mig vantarna de sista två kilometrarna. Så det blev ett härligt lopp till slut. Underbar natur och allt var mycket bra organiserat.

Jag är tacksam att jag kunde springa igår och nu blir det att återgår till träniningsschemat denna vecka.


Ha en härlig måndag alla som älskar och springa och ni andra med såklart - själv ska jag ta tag i mina studier för de börjar skrika ordentligt efter mig nu

fredag 25 mars 2011

Dags att hämta nummerlappen

Jag ska till Löplabbet för att hämta min nummerlapp nu och förhoppningsvis shoppa "lite" roliga löparkläder. Jag är så glad att det känns som jag kan springa på söndag. Jag är ännu gladare för att jag inte varit ledsen eller frustrerad över förkylningen( att eventuellt få ställa in loppet,alltså). Jag har verkligen tagit en dag i taget för att inte ta ut besvikelsen i förskott, att jag inte skulle kunna springa på söndag, och som det känns nu kommer jag att springa och göra allt jag kan för att springa under 60 minuter.

Ha en skön dag alla löparvänner + ni andra - själv ska jag ut i solen nu och jag hoppas att den skiner på alla er andra med


torsdag 24 mars 2011

Fri från huvudvärken

och som jag känner mig nu blir det Premiärmilen på söndag. Det känns så bra och jag är så lycklig för den känslan jag har idag. I morgon bitti ska jag ut på en powewalk längs Strandvägen och känna efter riktigt ordentligt hur kroppen mår då.

MEN

som det känns just nu så springer jag milen under 60 minuter (haha, hoppas jag i alla fall) på söndag.

Ha en fin kväll alla ni fantastiska löparmänniskor och alla ni andra oxå. Själv njuter jag på hotellrummet på BirgerJarlsgatan i Stora Staden.

onsdag 23 mars 2011

Fortfarande inte frisk nog att springa

Men, jag har inte gett upp Premiärmilen för det. En dag i taget och på fredag bestämmer jag mig om jag tror att kroppen klarar av att lunka runt en mil eller 5 km (ska springa två varv så orkar inte kroppen kan jag hoppa av loppet efter ett varv).

Jag vill så gärna springa, men jag äventyrar inte resten av våren för detta lopp.

En kompis frågade:
Rasar hela världen samman om jag inte får springa - NEJ
Måste du in på Psyket om du inte får springa? - NEJ,
men då överlever du alltså att inte springa - JA. Det gör jag. Jag har fem andra lopp maj-augusti som jag ska springa, så jag överlever visst.

Tråkigt - JA, men hemskhemskttråkigt - NEJ

Hoppas ni alla får en fin onsdag i era snygga löparkläder - själv packar jag ner mina för ett eventuellt lopp på söndag - Stockholm here I come

måndag 21 mars 2011

Halsont borta - huvudvärken in

Så, är dagens status. MEN jag är sp glad att jag inte har ont i halsen, så jag bryr mig inte om lite huvudvärk. Andra personer i min omgivning som haft denna sega förkylning har haft mycket huvudvärk. Min är inte farligare än att jag kan springa, dock inte idag, men antingen i morgon eller på onsdag. Det blir nog på onsdag och så tar jag en morgonjogg i Stoskholm på fredag morgon.

Jag längtar så till Stockholm, dels för att få vara med maken ensam i tre dagar på hotell och dels för att få springa och träffa likasinnade, däribland min så inspirerande löparcoach Mia Thomsen och alla hennes adepter. När jag påbörjade denna löparomgång somamren 2009 var drömmen/målet ett maraton. Nu sedan min så otroligt inspirerande löparcoach, har den gränsen flyttats. Ultra - here I come.

En kompis till maken springer oxå maraton och vi ska springa halvmaran tillsammans i sommar. Han vill gärna springa Tromsömaraton i framtiden. Då springer man på natten när det är midnattssol. Och det klart att jag med vill det.

Ha en underbar löpardag - själv förbereder jag mig för den första efter förkylningen

söndag 20 mars 2011

Fortfarande ont i halsen

och det gör mig ledsen och frustrerad. Men det värsta är att jag är deppad. För att jag inte kan springa. Jag blev deppad förra gången jag var förkyld (i november) och nu kom de känslorna igen som ett brev på posten. Men jag ska göra så gott jag kan för att inte må sämre. Min plan är att springa Cross-passet med Friskis och Svettis i morgonkväll, men jag får se om jag vågar det.

Ha en skön dag - alla ni som kan och vill springa - NJUT, jag avundas er

lördag 19 mars 2011

signaturen är klar

Drömbloggen är skapad

Jaha, så sitter jag nu då med blogg nummer tre. Hmmm, men det är ju min drömblogg - vägen mot mitt älskade maraton. (förlåt skrivarbloggen, men du är faktiskt nummer två). Ja, hur jag nu kan älska det. OM jag älskar det, det vet jag ingenting om. Det kommer jag att berätta den 14 juli 2012 på kvällen, om jag lever då. Då har jag nämligen sprungit maraton i Stockholm som är ett 100-års jubileumslopp. Exakt 100 år sedan Stockholm hade OS och de sprang maraton detta datum 1912. Anmälan öppnas 13.48 14 juli 2011. Japp, jag sitter där 13.50. Jag ska med på denna upplevelse.

I alla fall.

Läget just nu:

Förkyld. På bättringsvägen, men så ledsamt. Det är premiärmilen nästa söndag och jag har varit sjuk denna vecka. Så trist. Men, jag ska springa den ändå och jag hoppas verkligen att jag springer milen fortare än jag tidigare gjort.

Ha en skön dag och låt löpningen komma in i era liv - ni ångrar er inte