fredag 27 maj 2011

Zumba ÄR jobbigt

Min sista joggingtur hos svärmor gjorde jag i Engelska parken och den var helt underbar. Jag sprang i 30 minuter och sedan körde jag styrkeövningar när jag kom hem innan stretch och dusch. Parken var så vacker så jag tog en del sekunderlånga pauser för fotografering.


Det är inte meningen att texten inte står tillsammans.... blogger bråkar lite med mig så här på morgonkvisten.


Igår, torsdag, var det återigen ett zumbapass och jag tar ut mig ordentligt på det. Jag är genomsvettig efter två låtar. Jag är övertygad om att jag inte har gått ner i i träningen för att jag har bytt ut mitt fartpass på torsdagar mot zumban. Det är så jobbigt och krävande och jag är helt slut när passet är över. Jag kör faktist hårdare på zumban än när jag springer, så det är ett fantastiskt komplement i min träning. Två jogginpass i veckan och ett zumba pass, det bådar gott infor sommarloppen

Nästa vecka är det crosspass med friskis på måndag och zumba tisdag och onsdag, så jag insåg just nu att det gör inget att min stressade/fullbokade helg inte kan klämma in mitt långpass. Vad skönt att jag kan släppa det just nu. Det var visst en mening med detta inlägg ändå som skrivs kl 4 på morgonen då John Blund har övergivit mig.

Ha en underbar fredag och helg - med eller utan joggingskorna, själv blir det utan denna helg

måndag 23 maj 2011

Det går bra att springa i bh i skogen, där det bara är jag och djuren

Det går även bra att springa på tid istället för en uppmätt sträcka. Det är vad jag har gjort nu när jag är på besök hos svärmor. Jag sprang drygt en timme i skogen där och skrämde djuren med att springa i bh istället för sportbh, för att jag hade glömt träningslinne så jag började springa i bomulls tröja. Den blev snabbt svettig och äcklig så den tog jag av. Ett möte med en kvinna fick jag i skogen och då försökte jag hinna ta på mig craft-jackan innan hon såg min bh, men jag lyckades inte så bra med det.

"Är det strippning i skogen?" frågade hon och log.

men henne kommer jag aldrig mer att träffas (hoppas jag), så den titten bjuder jag på. (Det var ingen vacker eller sexig bh heller, så ni vet)

Löpningen gick bra, stegen var lätta och jag kämpade på i backarna. Jag har inga backar hemma i min skog, så jag sprang några gånger extra i de jag hittade här. ;)Och då tänkte jag på min snygga stil, höfterna fram, rak rygg, hög blick och fin andning. Sommarens lopp kommer att gå som jag hoppas och drömmer om, känns det som just nu. Bara för att jag är så grym, som coachen säger.

När jag kom hem körde jag styrka som schemat säger och det gick bra. Armhävningarna behöver köras lite extra med, för de är jobbiga känner jag, Så det får väl bli några extra varje kväll innan John Blund kommer.

Ha en riktigt fin kväll, med eller utan jogginskorna på - själv samlar jag kraft i svärmors soffa inför min 30 minuters löpning i morgon i lite högre tempo.


tisdag 17 maj 2011

Cross-Pass med friskis i det underbara regnet

och det var en underbar runda vi sprang igår. Joggingledaren gjorde sin premiärrunda med oss efter att hon fått barn i december. Det varken syntes att hon fött barn eller märktes i hennes steg, hon for fram som om hon aldrig gjort något annat än kört crosspass med oss adepter.


Det regnade, men vad gjorde det? Vi var nere på marken och körde plankan, situps, armhävningar, rumplyft, kissande hunden m.m. Allt medan regnet förgyllde passet. ;)

Det är en underbar känsla när passet är genomfört efter bästa förmåga och det känns lite lite bättre för att det just regnade. Då blir det liksom en liten extra stjärna i kanten.

En månad till Malmömilen och nästan två månader till Startskottet. Jag är redo för sommarens lopp och det känns underbart.

Ha en skön dag - med eller utan joggingskorna, själv får jag snällt ta på mig arbetsskorna några timmarmåndag 16 maj 2011

Terränglöpning igår

i en timme och det var underbart. Jag är lite seg i kropp och själ och klarar inte av att följa mitt träningsschema just nu, men jag kör på i den takt som känns bra just nu. Jag har börjat dansa zumba på torsdagskvällar och det är så jobbigt, så svettigt och så underbart roligt. Jag märker att jag pressar mig hårdare där än när jag kör intervallträning i skogen, så det är ett bra komplement till min löpning märker jag.

När jag sprang igår kändes benen lätta och jag märker att jag blir starkare och starkare. Nu är det en månad kvar tills Malmömilen och den milen ser jag fram emot. Jag hoppas att jag får hålla mig frisk, så att jag kan fortsätta att köra på så jag kan få en tid som jag blir nöjd med.

Utmaningen med coachen om att köra styrka efter passen, klarar jag fint, det känns bra när jag gjort det och jag vet att det hjälper mig i löpningen oxå och allt som stärker mig där måste jag kämpa med.

Ha en skön måndag - vecka med eller utan joggingskor, själv blir det både med joggingskorna och zumbaskorna på


tisdag 10 maj 2011

Jag sköter min utmaning och träning

Morgonjoggen i lördagsmorse på en mil var en alldeles underbar upplevelse och jag körde styrkeövningar på gräsmattan när jag kom hem i det nyklippta gräset som klipptes utan uppsamlare, med hundarna som åskådare. Så första utmaningen med coachen gjorde jag som jag skulle, och jag ska fortsätta med det, för kroppen gillade det skarpt - att bli starkare och starkare för varje dag, menar jag :)

Igår var jag och körde ett cross-pass med friskis och svettis. Det var varmt, underbart roligt och så härligt att springa och köra styrka med dem. Vi var en liten fin grupp på fem tjejer, som kutade runt med glada munnar. Suck, pust och stön var det enda som hördes när vi körde den sista rundan, styrka, men ju mer vi lät ju mer skrattade vi åt varandra.

Träningsvärken jag fick efter mitt zumba-pass i torsdag kändes kan jag tala om, men det var en go känsla. Jag har aldrig haft sån träningsvärk i ryggen som jag fick efter zumban. Så, då tänker jag att det är bra att kombinera träningen och att jag ändå utvecklas som löpare. För det gör jag, det märker jag när jag springer lopp och även när jag springer med friskis.


Ha en skön dag, med eller utan löpardojorna på - själv ska jag ut med hundarna nu på en varm,solig promenad


fredag 6 maj 2011

Utmaning på G

Första utmaningen är på G nu.

Jag har inte mått så bra på fler veckor nu. Jag planerar för mycket och gör alla projekt halvdant istället för att göra hälften bra. En viktig del i min träning som jag inte gör alls är mina styrkeövningar. Idag mailade jag coachen för lite peppning och denna mailväxling slutade med en utmaning. Jag ska köra mina styrkeövningar enligt schema i två veckor och hon ska köra sin rehab enligt sitt schema.

OCH

helt plötsligt så känns det lite roligare igen.

Gårdagens fartlekspass blev ett zumbapass istället och det var roligt, pulshöjande och jobbigt.

I morgonbitti blir det tidig uppgång för ett tidigt morgonlopp på 10km. Ser redan fram emot det - att få vara ensam med fåglarna och solen tidigt, tidigt en lördags morgon.

Ha en skön fredag med eller utan joggingskorna, själv ska jag mentalt förbereda mig på mitt styrkepass som ska göras efter milspasset i morgonbitti.tisdag 3 maj 2011

Jag är bara så himla nöjd

Vårruset gick helt fantastiskt underbart bra. 25.55. Har aldrig sprungit så bra någon gång. Träningsschemat från coachen bygger upp mig och loppen visar att mitt slit ger resultat. Nu är det bara att köra vidare mot sommarens mål.

Min underbara löparkompis Cicci sprang oxå sitt bästa lopp ever. Så, när vi satt i bilen och tittade på allt regn och hagel och frågade om vi verkligen skulle springa - dessa tankar känns långt borta idag. När loppet började slutade haglet att fylla gatorna. Så glädjen och humöret var på topp hos alla oss underbara kvinnor som tog oss runt den vackra banan.

Ha en underbar tisdag, med eller utan joggingskorna på - själv ska jag bara njuta över att jag är så himla grym

söndag 1 maj 2011

Det blir inte som jag tänkt mig, men det blir bra ändå

hoppas jag.

Just nu följer jag inte mitt träningsschema alls. Det bara tar emot. Jag har varit utbränd och är "rätt" utmattad igen och vågar inte ta ut mig med joggingen, därför blir det inte som jag tänkt mig.

Jag sprang en morgonrunda på fem kilometer i fredags och ska snart ut på en härlig runda. I morgon är det Vårruset i Malmö med min kära Cicci. Jag vill att det ska vara lätt i benen, men OM det är det, det återstår att se. Jag ska förbereda mig så mycket jag kan och sen får det bli ett träningspass för huvudloppet är, förutom halvmaran i augusti, 5-km stadsloppet den 8 juli. Så, alla sekunder under mitt förra 5-km lopp är jag nöjd med. Det sprang jag i somras i 32 graders värme, så det var en utmaning som heter duga. Jag vill ju bara förbättra mina tider, och i tankarna gör jag det hela tiden, men sen hänger inte benen med när jag springer, men jag ger inte upp. Jag fortsätter att jaga sekunder och pressa mig så gott jag kan när jag springer mina pass.

Nej, nu dags för en liten minifrukost innan jag snörar på mig skorna.

Ha en skön första maj - själv blir det till att studera idag med.