onsdag 30 november 2011

Svacka igen :(

Tydligen fungerar jag så att när jag gjort något som jag längtat efter länge och när det är över, då trillar jag ner i en svacka.

Jag gjorde det efter årets mål - halvmaran i augusti
och
nu efter mitt NMT-pass, som jag planerat i en månad och älskade när jag tränade där. Eftersom jag även fick träffa coachen och springa med henne som jag önskat länge, så är väl inte svackan så konstig (om jag nu tänker på hur jag verkar fungera), men bra jobbig i alla fall.

Jaja, jag vet ju vad jag ska göra - ut och köra de tråkpassen tills jag hittat glädjen igen. Inte så lätt i detta gråa, mörka väder. MEN jag ska se till att komma ut.

Ikväll är det zumba och i morgon är det zumba, sen blir det löpning på fredag morgon.

Ha en fin dag alla - med eller utan löpardojorna på - här blir det med dansskorna på

måndag 21 november 2011

Är jag riktigt klok?? - NMT är verkligen min grej

Jag fixade NMT (Nordic Military Training) utan att dö. Jag svimmade inte ens.

OCH

Jag vill träna det igen.

Så, jag får väl se till att "hitta på" anledningarna så att jag kan åka till Stockholm för att få träna lite NMT. Det blev 75 minuters styrketräning på en idrottsplats med start 06.15. Tuff strykrträning med några snabba joggingsträckor oxå. Bruno (han som höll i passet) hejade på mig några gånger och jag gav järnet hela tiden. det är min svaga sida när jag springer ensam eller även när jag springer med friskis att jag pressar mig lite för lite. Jag vet att jag kan mer, men är rädd för att köra slut på mig. Men i fredags gav jag järnet hela tiden och det var så skönt att pressa mig och få uppleva känslan att jag faktiskt ÄR stark och att jag klarar av det jag gör.

MEN

nu ska jag ändra lite på det. Jag ska köra mer styrka, jag ska leta mig till cirkelgymspassen oftare på friskis för att göra kroppen starkare, inför mina mål 2012. Och jag ska ge järnet mer än jag gjort tidigare.

Jag hann oxå med en liten gosig runda med underbara coachen på torsdagskvällen. 4km på Kungsholmen fick vi till i härligt prattempo och några fina tips fick jag oxå med mig av coachen.

När det sedan kommer till träningsvärken så kom den såklart, men inte så att jag inte kunde gå. Lite stel och öm, men inte mer än att jag sa ja, när min löparkompis Alex ville springa med mig igår. det blev intervallträning och halleluja, vad han gav järnet mellan lyktstolparna.

Så med dessa positiva rader vill jag önska er alla en finfindag - med eller utan löparskorna, själv blir det ett värdande på friskis o svettis joggingpass ikväll.

tisdag 15 november 2011

NMT - vad har jag gett mig in på?

En förkylning börjar kännas i kroppen och jag gillar det inte alls. Jag vill kunna springa och inte få en förkylning som gör att jag tappar det jag har. Jag vet att alla säkert känner så, men jag skriver om hur jag känner det ändå.

Just denna vecka passar inte det alls med att bli förkyld eftersom jag har tänkt att springa med coachen MaratonMia på torsdag eftermiddag i Stockholm samt köra ett Nordic Military Training-pass på fredag morgon. 06.15 ska jag köra igång, och jag vet inte om jag orkar, hur jag klarar av deras övningar och hur sleten jag blir efteråt. Jag är nervös för jag kommer väl att vara sist i varenda övning, men då får det väl vara så då. Jag har läst någonstans att gemenskapen på NMT-träningen är otrolig, så där är nog någon som drar i mig så jag kan vara en del av gruppen.

Jag prepererar mig så mycket jag kan så får jag hoppas att det inte blir en hemsk förkylning.

Igår var jag värd på friskis och svettis och det var ett tufft joggintpass som jag gav järnet på. Det kändes gott i kroppen och jag trodde att jag skulle sova gott efter det passet, men jag har varit vaken sedan 4.18. Jaja, så är det ibland.

I morgon ska jag åka tåg till min svärmor som bor utanför Gävle och jag ska då prova att blogga från mobilen, men jag har aldrig gjort den tidigare så jag vet inte hur det blir.

Ha en fin dag alla - med eller utan löparskorna på - själv blir det utan eftersom det är jobb samt packning inför resan

tisdag 8 november 2011

Fartlek igår - kul

Igår skulle jag springa i ca en timme tänkte jag, men jag hade en dotter som ville ha hem mig innan hon skulle iväg på sin prao, så jag ändrade om och fixade till en fartlek i skogen.

Jag gillar fartlekarna mycket och de ger mig mycket när jag pressar mig korta intervaller samtidigt som jag försöker göra det på ett roligt sätt.

Idag är det vila som gäller och det är helt ok det oxå. I morgon ger jag järnet på ett zumba pass. Zumban har haft ett uppehåll över lovet och jag har saknat dansen mycket.

Ha en skön dag med eller utan joggingskorna - själv tar jag det lugnt med promenadskorna på.


fredag 4 november 2011

Väntar på min löparkompis - Alex

Det blev några jobbiga dagar efter förra veckans alla mil. Eftersom min ryggsäck har utbrändheten med sig, så är jag väldigt lyhörd för vad kroppen talar om för mig. Kanske jag lyssnar lite för mycket ibland, men bättre det än att jag tar slut igen. Jag har oxå haft ont i halsen några dagar och tagit det lugnt så att jag inte får någon mansförkylning.

Idag ska jag i alla fall ut en runda med min fantastiska löparkompis Alex. Min älskade systerson och jag ska ut på en runda idag, det är nog två veckor sedan sist, men jag vill inte stressa och pressa honom till löpning. Han ska vilja själv och han orkar inte när han varit i skolan, så det får bli ett pass på helgen när han har tid själv. Är man sex år ska man bara springa när man orkar.

Idag har jag oerhört mycket spring i benen, så det ska bli roligt att komma ut och köra slut på mig. Återkommer i morgon med fina bilder från vår tur.

Ha en fin löparfredag eller mys utan joggingskorna - själv ska jag inviga mina nya terrängskor