Min löparhistoria

När jag var 16 år upptäcktes det att jag hade högt blodtryck. Jag fick gå på regelbundna kontroller på medicinmottagningen och hos skolsköterskan under en lång period. Skolsköterskan uppmuntrade mig att börja springa. Spring fem minuter och sen vänder du och springer fem minuter hem igen. Sen ökar du på dessa minutrar efter hand. Detta var hennes råd som jag tog till mig. Det tog inte lång tid innan jag sprang rundor i skogen istället för att springa en bit och sen vända hem igen. Jag sprang tjejmilen ett par gånger när jag var runt 20.

När jag var inne i en tuff period i mitt liv, tvångstränade jag. Jag var runt 30 år gammal och besökte även då huvudstaden några gånger för Tjejmilen. Tvångsträningen, stressen samt en skillsmässa tog all min energi och utmattningen var ett faktum. 2003 var året då jag inte orkade lyfta på locket på soptunnan för att lägga i hundbajspåsen utan jag lade den bredvid istället.

2005 började jag jobba igen med ett fysiskt jobb som byggde upp mig igen att kunna börja vara som alla andra. Sommaren 2009 började jag och min syster gympa med friskis och svettis i parken och en jobbarkompis till henne skulle då springa ett lopp i vår stad som heter Startskottet. Då blev jag eld och lågor. Det ville jag med. Sagt och gjort, efter det gympapasset åkte jag hem och anmälde mig via internet. Loppet började närma sig och jag hade endast 4 gympapass plus 2 korta joggingrundor med mig som träning. Jag ville avstå, men maken pushade mig att springa. Jag kom i mål under 30 minuter och det trots en paus från joggingen i över sex år. Men jag hade kommit tillbaka med hjälp av mitt jobb som var ett fysiskt arbete som gjort att jag blev stark igen och tillsammans med hundpromenaderna byggde jag upp kroppen igen. Sedan sommaren 2009 är jag fast i löpningen.

Eftersom jag har hamnnat i löparskona med jämna mellanrum genom livet känns det som, att det är det jag ska hålla på med. Drömmen om att springa ett maraton fick jag för ca 12 år sedan. Jag anmälde mig 2002 till Stockholms maraton, men jag sprang det aldrig. Nu lever den drömmen vidare och det är målet att springa maraton i Stockholm 14 juli 2012.

MEN

De stora drömloppen är Londonmaraton 2013 samt New York någon gång efter det.


Med fem lopp inplanerade 2011 och två maraton som jag har med mig i mina drömmar samt en löparcoach som sporrar och inspirerar mig, så vet jag att det är här i denna världen jag vill vara - Löparvärlden/CattisSpring Cattis Spring!

Cattis is like a box of chocolate...