torsdag 23 juni 2011

London= drömrundan över broarna ska bli verklighet

Här är jag på G innan Malmömilen och den gick ju alldeles underbart som ni läst innan. Jag skulle ju vila efter loppet, men fuskade med det och dansade zumba på måndagskvällen. Det gillade inte benen och kroppen. Jag var helt slut på tisdagen, så jag ska ta det lite lugnare nu faktiskt. Det blir ett zumbapass idag, torsdag och sedan blir det ingen jogging förrän jag är i London nästa vecka.

Då ska jag springa över broarna en serpentinrunda Tower bridge-London bridge, Milleniumbridge och Westminister bridge och sedan måste jag ju avsluta med några meter i Hyde Park med. Planen är att springa i minst en timme.

Igår fick jag mitt nya träningsschema och det känns spännande och inspirerande att nu träna inför halvmaran i augusti och sedan fortsätta med träningen inför Stockholms Maraton nästa år.

På shoppinglistan står det joggingskor, löparkläder och ny temugg från Disneyaffären bl.a. Jag reser utan dator så det blir inga inlägg förrn jag kommer hem, med min nya löparutrustning.

Ha en fin midsommar - med eller utan joggingskorna - både ock hoppas jag - själv ska jag bara vila och ladda inför resan som påbörjas 1.45 på natten :(


söndag 19 juni 2011

Wow vilket lopp

Vädret var perfekt för att springa i. De hade lovat regn, men det kom bara några droppar innan loppet och då satt jag och Cicci under hennes paraply och inväntade uppehåll. Inga negativa tankar, endast positiva. Det var uppehåll under hela loppet och ca 18 grader. Perfekt!
Uppvärmningen innan loppet var det roligaste jag varit på. En tjej som både sjöng med och peppade oss genom varje låt. Efter uppvärmningen var det dags att gå till rätt grupp. Jag ville ställa mig vid markeringen 45-minuter för då vet jag att det inte går så långsamt i början. Sen att jag inte springer loppet på 45 minuter, det bryr jag mig inte om.Det var trångt i början som det alltid är, men det flöt på bra hela tiden. Min första km var tung och Cicci försvann framför mig. Detta är hur jag fungerar när jag springer, jag springer sakta i början och sedan ökar jag på i slutet av loppet med de krafterna jag har kvar. Det är oxå något jag kämpar med för att förbättre. Att våga springa lite fortare i början för att få till en ännu bättre tid.

Jag märkte tidigt att jag skulle få en bra sluttid, för km tiden vid markeringarna var otroligt bra och jag kunde inte riktigt förstå det själv. Jag tyckte inte att jag sprang fort, men jag följde ju med i loppet och tempot där var väl lite högre än mitt hemmatempo.

Vid 5 km var tiden lite mer än 28 minuter, jag nollställde mobilen och tog exakt tid på de sista 5 km. De blev bättre och jag kom in på ca 56 minuter - trodde jag - men min sluttid BLEV 55.40.

6 minuter bättre än Premiärmilen, fast då hade jag varit sjuk och inte sprungit på 12 dagar, men vad underbart det är att kunna förbättra sig hela tiden. Så här har jag alldrig haft det tidigare när jag sprungit, för då har inte min träning varit så varierad.

Best run ever

Jag hoppas ni alla får en fin dag - med eller utan löpardojorna på - själv ska jag vila mina trötta men lyckliga ben

fredag 17 juni 2011

Vila idag - Malmömilen i morgon

Jag har inte sprungit så mycket de sista två veckorna, men jag har danzat zumba och kört slut på mig, så jag hoppas att jag har mycket spring i benen i morgon så att jag kan få till ett nytt peronbästa. Den mentala delen som ska se till att jag vågar/vill pressa mig mer, den är på G. Jag pressade mig mer när jag sprang Vårruset i maj och fick då en fin tid på 5km. Nu är det dags för att pressa mig till en fin tid på milen med.

Hur det går? Frågar ni mig, kommer det att bli pers i morgon, det är JAG övertygad om. Kom tillbaka och läs vad mitt nya PB är på söndag.

Ha en fin fredag - med eller utan joggingskorna - själv ska jag vila benen så mycket att de är fulla av spring i morgon kl 15 när starskottet går.


tisdag 14 juni 2011

Spring i benen = Snart Malmömilen - HÄRLIGT

och jag ser oerhört mycket fram emot en dag tillsammans med löparkompisen Cicci. Vi får åka tåg gratis till loppet så vi tänker åka tidigt och ha en heldag tillsammans. Vi ser fram emot det båda två. Jag har inte sprungit så mycket som jag önskat den senaste tiden, och känner då såklart att jag inte är i bra form. Men det går ju inte att göra något åt nu, så formen får vara som den är.

Jag har spring i benen och det är nog ett gott tecken. Ett tufft zumbapass igår och ett på torsdag gör att jag bara längtar efter att få springa. Jag vill springa runt 55 minuter, och jag ska pressa mig så mycket jag kan för ett nytt PB.

Ha en fin tisdag - med eller utan löpardojorna på - själv ska jag njuta av dagen och ta den som den kommer, utan löpardojorna på.lördag 11 juni 2011

Zumba istället för löpning

och det är inte helt fel det. Pulsen är hög, magmusklerna får jobba och fötternas stampande och dansande håller en hastighet som jag aldrig kommer upp i när jag springer. Underbart jobbigt. Två veckor framåt ska vi dansa zumba två gånger i veckan och sen är danskursen slut och det blir jogging för hela slanten. På onsdag börjar friskis och svettis sin utejympa och därmed oxå ett jogginpass som utgår från tivoliparken.

Om en vecka är det Malmömilen och jag hoppas jag mår bättre då än jag gör nu. Huvudvärk och alldeles för lite sömn. Men jag gick ut skolan igår och då får jag väl acceptera en liten jobbig lördag.

I morgon är det dags för 15km rundan igen. jag ser fram emot att springa den, men det återstår att se när jag kan lägga in rundan i min dagsplanering. jag ska vara moster i kväll och i natt så jag får springa när lill-killen åkt hem igen.

Jag önskar er alla en fin pingstafton - med eller utan jogginskorna på, själv tar jag inte på dem förrän i morgon.

tisdag 7 juni 2011

Underbart löparliv jag har

Tänk att jag ställer klockan en söndagsmorgon för att äta en supertidig frukost enbart för att kunna springa innan det blir för varmt. Då är man=jag löparnörd. Men jag älskar att vara löparnörd. Det är jag det.

Så, i söndags sprang jag 1.40 i skogen. Det skulle vara terräng, men jag har ormfobi och andra rädslor för smådjur som kan finnas i det höga gräset när det är varmt, så det blev inte så mycket terräng, men väl i skogen sprang jag. Jag tycker att det är en underbar känsla att vara ute en speciell tid istället för att springa en sträcka. Nu kan jag springa var jag vill, kolla in nya vägar som jag aldrig sprungit eller kört på tidigare och bara njuta av att vara ute, utan att kolla tid per km.

Idag eller ikväll får det bli en 5 km-runda med styrka efteråt.

Ha en fantastisk tisdag - med eller utan joggingskorna på.


onsdag 1 juni 2011

Första steget mot ett maratonlopp

är att anmäla sig till ett.

OCH

det gjorde jag i måndags. Två dagar efter anmälan öppnades för Stockholm Marathon 2012 anmälde jag mig. Pirrigt, nervöst och en enorm häftighetskänsla har jag inom mig just nu. 2 juni springer jag 4.2 mil på Stockholms gator och njuter, lider och förhoppningsvis kommer i mål efter många timmar.

Nu gäller det att samla mil/vecka och få upp styrkan och uthålligheten, men som tur är så tar jag hjälp av Coachen för ett perfekt tränings-upplägg för lilla mig. Jag tror att jag ska fortsätta att dansa zumba ( för att jag tar ut mig mycket, mycket mer på depassen än när jag springer) även under hösten och sedan lägga in tre joggingpass varje vecka. Jag kommer att fortsätta att springa med friskis och svettis och sedan blir det ett långpass varje helg. Friskis ska ha ett Cross-pass och ett jogging-pass i veckan. Jag trivs med att springa med dem och i grupp, men mitt mål är att vilja/orka/kunna pressa mig mer än jag gör under de passen.

Jag önskar er en finfin långhelg med eller utan joggingskorna på - själv blir det ett terrängpass tidigt söndag morgon