onsdag 27 april 2011

Redan onsdag och nytt pass på G

Söndagens pass med joggingkompisen var så härligt. 8 km tillsammans, en kiss och vatten paus hos Cicci, sen joggade jag 7 km hem. De km var rätt tunga, men jag tänkte hela tiden på att bygga pannben, så det gick att småjogga nästan hela vägen hem.

Ikväll är det nytt pass på G och det verkar som om jag får springa med dottern igen och jag har gett henne två förslag, antingen 30 minuter terräng eller 10x1 min intervaller. Om hon ska springa med kompisen istället blir det intervallträning för mig.

Ha en skön dag med eller utan jogginskorna - själv blir det studier och sen på med joggingskorna

lördag 23 april 2011

Tyst i huset

när maken + son har åkt till skogen och en dotter sover. Solen skiner och fåglarnas kvitter hörs ända in till mig där jag sitter. Med andra ord en alldeles underbar morgon. Frukosten är redan i magen för om två timmar ska jag ut på min 5-km runda i Vårrusetfart.

Det blir utan hundar för de gillar inte mitt Vårrusettempo, så de får en runda först och sedan springer jag ensam i skogen.

Så, snart kommer det en uppdatering om hur just mitt Vårrusettempo var.

Ha en skön lördag, med eller utan jogginskorna, med eller påskgodis - här blir det med jogginskorna och utan godis

fredag 22 april 2011

Håll koll på 347


för hon ska kolla formen på 5km om en vecka.

Ha en skön helg - njut av vädret med eller utan joggingskornaonsdag 20 april 2011

Två pass på en dag

blev det minsann idag. Har aldrig hänt tidigare. Den första 5km-rundan sprang jag med hundarna, men med lite sms (tonåringar) och telefonsamtal (tonåringar) blev inte den rundan vad den borde blivit. Japp, jag vet att jag skulle stängt av mobilen och gett mig denna egentid, men jag lär mig efter hand.när 17-åringen skulle springa och inte hade sin löparkompis tillgänglig, frågade jag snällt om jag och hundarna fick följa med. Det fick vi. Det är första gången jag fick springa med henne. Mina familjemedlemmar tror att jag springer sååå fort, men det gör jag inte och jag kan faktiskt springa i deras takt, bara jag får sällskap någon gång ibland. jag springer ensam två gånger i veckan och jag vill så gärna få sällskap någon gång. Idag fick jag det och jag blev så varm inom mig över att dottern äntligen sa ja till en joggingrunda med mig. Så det blev samma 5-km runda igen och det kändes så gott och härligt. Dottern hade musik i öronen så vi sprang under tystnad och det var helt underbart. Jag hoppas verkligen att jag får följa med henne på fler rundor.

Ha en skön onsdagskväll, med eller utan lopp i kroppen - själv blir det baravara tid.


tisdag 19 april 2011

Helgens 14-km pass

gick snabbare än förra helgen. Jag är alltid försiktig när jag springer en sträcka första gången och det var jag även vid mitt första 14-km pass. Andra gången gick det på 1h och 20 minuter och förra gången 1h och 30 minuter. Denna gång sprang jag utan musik i öronen och bara njöt av fågelkvitter och solsken.

Igår fyllde jag år och hoppade över cross-passet med friskis. Och det kändes helt ok, för kroppen är så så trött. Jag är utmattad och nedstämd och jag känner igen det från min utbrändhet. Så jag kommer att ta det lugnt några dagar nu tänkte jag.

Det bir nog vila idag och sen en lugn 5km runda med hundarna i morgon och sen ett långpass med en kompis i helgen.

Jag önskar er alla fina jogginrundor nu i det goa vädret och ni som inte springer - njut ändå. Själv samlar jag kraft med att bara göra det som känns bra för mig just nu.


lördag 16 april 2011

Jag fullföljde nästen hela passet

i går. Jag skiftar pass dagar denna vecka och torsdagens intervallpass hamnade på fredagen. Intervallträningen fungerade sådär. Jag tycker inte alls att jag får upp farten som jag önskar att jag skulle få. Men jag ökar och det får väl duga i detta läge som jag är i just nu. När jag hade de två sista intervallerna kvar, så mötte jag en mamma till en av döttrarnas kompisar. och eftersom jag hade viktiga tonårsämnen att prata med henne om, så jag fick börja nedvarvningen efter vårt samtal.

Dagens 14 km pass är flyttat tills i morgon. Jag måste fixa och trixa för att jag inte ska känna mig stressad. Med utbrändhet i bagaget, så har jag lärt mig att sätta rimliga gränser för alla mina aktiviteter. Jag pluggar och är lite stressad över det. Jag vill umgås med familjen, jag vill springa och jag vill ta det lugnt mellan varven och då måste jag springa när det passar in i mitt schema. Löpningen är rätt högt på min lista, men jag vill ändå inte ha in löparpasset på en dag när jag har för mycket inplanerat, det fungerar inte för mig.

Ha en underbar skön löparlördag - själv laddar jag med tjejträff och laddar inför mitt 14km pass i morgon förmiddag


tisdag 12 april 2011

Cross-passet på friskis

igår kväll i strålande solsken gjorde susen för kropp och själ. De flesta sprang i korta tights och T-shirt och det var otroligt mysigt att få göra det för första gången.

Jag är tung i benen på måndagarna eftersom jag springer långpass under helgen. Jag springer antingen ett långpass eller i terrängen. Men jag fokuserar på styrkeövningarna istället för löpningen och det är det jag behöver för jag är dålig på att styrketräna här hemma, eller med andra ord jag gör det aldrig. Men det är väld dags att göra det nu. Plankan, situps armhävningar m.m får jag minsann ta tag i nu.

Ha en mysig tisdagskväll, antingen ni springer eller inte - själv håller jag mig inomhus och tittar på regnet utanför

söndag 10 april 2011

Min första 14-kilometersrunda :)


Laddad, redo och lite nervös över tankarna hur det skulle gå. Skulle jag orka? Jag gav mig iväg på den runda som jag funderat över att kunna få springa i några år. Jag har inte mätt upp den tidigare, men jag gjorde det för ett par veckor sedan. Den är 15km, men jag sprang inte bilvägen, så jag tror nog att det jag sprang blev 14km.
Dagen var ju alldeles underbar och jag trodde att det var varmt, men det blåste fortfarande lite, så jag frös lite i början. Det var vackra vyer jag fascinerades av under rundan.


Det är underbart att se allt det som får glädjen att skutta rundor i bröstet på mig istället för att fundera över när jag är hemma igen eller hur länge jag orkar.
Jag tog dessa bilder när jag sprungit ungeför 5 km. Jag tog dem nästan i farten och sedan åkte kameran ner i fickan igen

7km raksträcka sedan är jag hemma igen

Nästan hemma igen. Glad, lycklig, trött, matt och svettig.

Det var en alldeles underbar runda och jag längtar redan till nästa lördag då jag ska springa den igen.

Idag, söndag, mår jag bra, men jag är trött. Benen känns som om jag inte tagit ut mig tillräckligt så det får jag minsann se till att göra nästa gång. Jag är rädd för att pressa mig, men jag jobbar på den biten. Tiden för denna första 14km runda blev 1,5 timme. Jag är mycket nöjd kan jag säga.


Jag hoppas ni haft en fin träningsvecka och att den som vi har framför oss blir som vi vill att den ska bli


fredag 8 april 2011

Stolt ägaretill Asic 2150 blev jag förra veckan, de som sitter fötterna. Det är herrmodellen, men med mina stora fötter så är det herrmodellerna som får jag får köpa när det inte finns min storlek kvar i damskorna. De senaste månaderna har jag läst om olika löpardojor jag ska ha till de olika underlagen jag springer på. Jag fastnade för asic 2150 och när Team Sportia Outlet reade höstens sko för 799 kr för att de firade ett år, så slog jag till.

MEN

I måndags när jag stretchade efter cross-passet med friskis, så studerade jag mina och mina cross-kamraters skor - hör coh häpna. De jag hade på mig( var inte de nya) var asic 2150, damsko som jag köpte i höstas. En nybliven medvetenhet för löpardojor gav mig ett gott skratt. Så nu är jag stolt ägare till två asic 2150. Kan inte bli annat än bra löpning för mig nu. Samtidigt anser jag att jag behöver andra skor för terräng och/eller vinterlöpning. Tanken är därför att jag ska läsa in mig på om olika skor, för planen är att köpa ett par i England i sommar. De ska tydligen vara billigare där än här hemma.

Jag sprang inte i backarna igår, för jag ansåg att min uppsats var viktigare. Jag har en deadline på måndag och därför måste jag jobba på ordentligt med den. Idag ska jag springa 15km, och så hoppas jag att jag kan springa torsdagens pass (korta backintervaller), enligt schema, i morgon eller på söndag.

Jag önskar er alla en fin fredag och hoppas ni kan njuta av helgen med en fina löparrundor och ni som inte springer - börja - ni kommer inte att ångra er.

måndag 4 april 2011

Tungt cross-pass

med friskis och svettis idag. Det är underbart med måndagar när jag sticker till friskis och svettis och kör ett cross-pass med dem. Idag var vi tio stycken och det är många för vår grupp. Vi önskar att vi var fler, men de kommer snart, tror vi. Jag är där varje måndag om jag inte är sjuk. INGET får komma i vägen för mitt cross-pass

Det gick tungt idag, men inser samtidigt att det måste få göra det på måndagar då jag kör mitt långpass/terränglöpning på lördagar. Jag fokuserar istället på styrkeövningarna i cross-passet än att springa fort mellan övningarna.

Nu blir det vila i två dagar och sen är det backträning på torsdag. Det är lite ont om backar i Skåneland, men jag kör upp och ner i en "rätt" djup håla i skogen. Jag har varit utbränd, så jag klarar inte av att känna att jag måste köra iväg för att springa i en backe. Jag gör mina pass där jag bor och känner mig nöjd med det.

Jag önskar er alla en fin kväll, eller god natt beroende på när John Blund kommer på besök, jag önskar att han kan komma snart för jag är rätt trött

söndag 3 april 2011

Veckans pass avklarade

och det gick riktigt bra. Jag sprang enligt coachens schema som inte är det jag uppgett här på bloggen. Enligt det schemat Mia har skraddarsytt för mig har jag träning på måndagar, torsdagar och lördagar.

SÅ, denna vecka blev det 10x1 minuters intervallträning i torsdags. Jag kan absolut inte påstå att jag tar ut mig till max, men jag gör så gott jag kan. Rädslan över mjölksyran är stark men jag måste våga pressa mig mer, känner jag. Jag har emellanåt känning i min hamstrings och har haft det sedan sommaren 2010 så när jag känner av muskeln vågar jag inte ta ut mig till 100%.Det gjorde jag i torsdags, MEN jag är nöjd med tanke på att jag varit sjuk och att jag är igång igen.

Lördagens terränglöpning var underbar. Jag satte iväg kl 18 med mina två hundar(bild kommer senare på dem) och sedan sprang vi 30 minuter i skogen. Maken mötte oss precis utanför skogen och tog hundarna med sig hem så jag kunde springa ensam en timme till. Jag vågar inte låta dem springa så långt med mig för de börjar bli gamla.

MEN

1,5 timme i en skogen som finns bakom ett gammal regement är underbar att springa i. En ryttarförening har oxå tävlingar här precis i utkanten, så det finns hinder och låga staket att hoppa över. Där finns tjocka och smala stockar att gå balansgång på. Resterande tid när jag skuttat över hindren och balanserat på stockarna, så springer jag så mycket jag utanför skogsstigarna.

Jag älskar terränglöpning.

Jag köpte ett par asic 2150 i torsdags (bild kommer senare). De var på rea hos Team Sportia Outlet som firade 1 år. De kostade 799 kr och var 2010 års modell. Eftersom jag inte är en modefreak så, och därför bryr jag mig inte om vilken årgång skorna har, bara de är bra att springa i.

Jag önskar er alla löpglada en härlig söndag - och alla ni andra oxå - själv ska jag ta tag i mina studier samt njuta av hundpromenaderna senare idag i detta fantastiska vårväder